Met de Thalys naar Parijs: 5 voordelen

Coddi Womple Reisblog - Auteur Kayleigh van Proemeren Gepubliceerd op 13 mei 2023

Van het wereldberoemde Louvre tot de Eiffeltoren en de charmante straatjes van Montmartre. Een stedentrip naar Parijs verveelt nooit. Wie op een snelle en comfortabele manier naar de hoofdstad van Frankrijk wilt reizen stapt op de Thalys. Geen files of wachttijden op het vliegveld, maar een ontspannen reis. Vanaf Amsterdam Centraal sta je in zo’n drie uur en twintig minuten sta je op Gare du Nord in Parijs. Naast comfort heeft reizen met de trein nog meer voordelen. Wij tippen er vijf!

Thalys naar Parijs
Restaurants in Parijs

1. Duurzame manier van reizen

Wist je dat op wandelen en fietsen na, reizen per trein de meest duurzame manier van reizen is? Reizen met de trein zorgt voor 75% minder CO2-uitstoot en is daarom een milieuvriendelijke keuze. Wil je je steentje bijdragen aan een beter milieu? Reis dan wat vaker met de trein richting je stedentrip, in plaats van met de auto of het vliegtuig.

2. Tijd voor jezelf

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, kun je niet goed relaxen. Je bent continu alert in het verkeer en komt vaak al redelijk vermoeid op je bestemming aan. Niet als je met de trein gaat! Tijdens je treinreis kun je al genieten van wat tijd voor jezelf. Je kunt lekker achterover leunen en om je heen kijken, een serie kijken op je tablet of een fijn boek lezen. Je komt uitgerust aan op je bestemming, waardoor je gelijk energie hebt om er op uit te gaan.

3. Geen extra kosten voor je bagage

Let je op je uitgaven? Ook dan is met de trein reizen een goed idee! Je hoeft namelijk niets extra’s te betalen voor je bagage. In tegenstelling tot reizen met het vliegtuig, hier betaal je tussen de € 15,- en € 45,- extra voor ruimbagage. Dit is afhankelijk of je reist in het laag-, midden- of hoog seizoen. Is je bagage te zwaar? Dan moet je nog een extra bedrag betalen. In de Thalys mag je 1 stuk handbagage & maximaal 2 stuks bagage met afmeting 75 x 53 x 30 cm meenemen. Er is geen maximaal gewicht waar je rekening mee moet houden, alleen je moet wel zelf de bagage kunnen dragen. Persoonlijk vinden wij dit erg relaxed, omdat je met het vliegtuig toch altijd rekening houdt met het gewicht en of je niets hoeft bij te betalen.

4. Stap uit in het bruisende centrum van Parijs

De Thalys rijdt van Amsterdam Centraal naar Paris Nord, je bent dus meteen in het hart van de stad! Vanaf Paris Nord kun je met de metro naar de bekende bezienswaardigheden in Parijs. Dit vinden wij een groot voordeel. Als je namelijk zelf met de auto gaat, moet je eerst nog door de drukke stad rijden. Als je met het vliegtuig gaat, moet je nog een flink stuk met de taxi of OV om in het centrum te komen. Dit zijn ook weer extra kosten en het kost meer tijd, die je natuurlijk liever spendeert in de stad!

5. Verricht nog wat werk tijdens je reis

Leef je het digital nomad leven? Werk je onafhankelijk? Of ben je een workaholic en werk je graag nog even door? Ook dat gaat perfect wanneer je met de Thalys naar Parijs reist! In de trein heb je goede WiFi, waardoor je nog net even die laatste mails kunt beantwoorden of nog even een klant kunt helpen. Zo hou je meer vrije tijd over in Parijs en kun je volop genieten van je stedentrip. Je reistijd is goed benut en de tijd vliegt voorbij. Voordat je het weet sta je midden in Parijs en kan je stedentrip beginnen!

Praktische informatie voor je treinreis

Je boekt jouw treinreis naar Parijs met de Thalys gemakkelijk online. De kosten variëren en zijn afhankelijk van het tijdstip en de klasse die je kiest: Standard, Comfort of Premium. Tickets zijn het voordeligst zo’n drie maanden voor vertrek.

Kunst in Parijs
Straten in Le Marais in Parijs
Kayleigh met Eiffeltoren

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.