Afrika

Bij Afrika denken we al snel aan Lion King-achtige landschappen met the Big Five, de olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. Een safari mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens een bezoek. Het grote continent heeft nog veel meer te bieden. Zoek je weg door dichte jungles op zoek naar zeldzame diersoorten of relax aan de paradijselijke kust van Zanzibar. Beklim de Kilimanjaro in Tanzania of de Tafelberg in Zuid-Afrika. Bezoek de piramides van Gizeh in Egypte, geniet van het bruisende Marrakech en ga op bezoek bij inheemse stammen. Luister naar het kletterende water van de imposante Victoria Falls en vaar over het Malawimeer in één van Afrika’s minder bekende vakantielanden. Om al het moois dat Afrika te bieden heeft te ontdekken, ben je waarschijnlijk jaren bezig. Welke bestemming past bij jou? Op deze pagina vind je onze beste reistips voor Afrika.

Veel gestelde vragen over Afrika

Over het algemeen is een Nederlands rijbewijs geldig in Namibië. Namibië erkent internationale rijbewijzen die zijn afgegeven volgens de regels van de Verenigde Naties. Als je een Nederlands rijbewijs hebt, kun je daarmee in Namibië een voertuig besturen voor de duur van je verblijf als toerist. Het is echter altijd aan te raden om voor vertrek de meest recente informatie te controleren bij de ambassade of het consulaat van Namibië in Nederland, aangezien de regels en voorschriften kunnen veranderen. Wij adviseren altijd een Internationaal Rijbewijs mee op reis te nemen. Dit kun je aanschaffen bij de ANWB-winkels.

Bij een reis naar Namibië  wordt het aanbevolen om vaccinaties te krijgen voor DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Daarnaast kunnen sommige reizigers ook persoonsgebonden vaccinaties nodig hebben, zoals voor Gele koorts, BMR (Bof, Mazelen en Rode hond), Hepatitis B, Tuberculose (TBC), Rabiës en Schistosomiasis. Voor meer informatie over vaccinaties ga je naar de website www.ggdvaccinaties.nl.

Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen muggen, die ziekten zoals malaria kunnen overdragen. Malariapillen worden aanbevolen als je van plan bent om naar malariagebieden te reizen. Raadpleeg altijd je arts of een reiskliniek voor het meest recente vaccinatie-advies en informatie over gezondheidsrisico's tijdens je reis naar Namibië. Voor meer informatie kijk je op de website van www.ggdvaccinaties.nl of laat je je adviseren door een arts in een reiskliniek.

De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar (NAD). Ook kun je er betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

De officiële taal die gesproken wordt in Namibië is Engels. Daarnaast zijn er verschillende inheemse talen die worden gesproken in Namibië, waaronder Oshiwambo, Herero en Afrikaans.

Het actuele reisadvies voor Namibië bekijk je op de website van Nederland Wereldwijd. Bekijk het  reisadvies hier.

Het actuele reisadvies voor Botswana bekijk je op de website van Nederland Wereldwijd. Bekijk het  reisadvies hier.

De officiële taal van Botswana is Engels.

Voor het gebruik van elektrische apparaten in Botswana heb je een reisstekker nodig. In Botswana worden stekkers van type G gebruikt, dus het is aan te raden om een reisstekker voor het Verenigd Koninkrijk of een universele wereldstekker mee te nemen. Als alternatief kun je een reisstekker voor India (type D) en eventueel Zuid-Afrika (type M) meenemen. Koop hier onze favoriete reisstekker.

Als Nederlander heb je geen visum nodig om Botswana te bezoeken voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Nederland staat op de lijst van "visa free countries", wat betekent dat je zonder visum naar Botswana kunt reizen als toerist of voor zakelijke doeleinden. Bij aankomst op de luchthaven in Botswana krijg je een stempel in je paspoort waarmee je gedurende 90 dagen in het land kunt verblijven. Als je van plan bent om langer dan 90 dagen in Botswana te blijven, moet je een visum aanvragen bij de Botswaanse ambassade of consulaat in Nederland. Houd er rekening mee dat de visumregels kunnen veranderen, dus het is verstandig om de meest recente informatie te raadplegen voordat je op reis gaat op www.nederlandwereldwijd.nl.  

De munteenheid van Botswana is de Botswaanse pula (BWP).

Het is ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen muggen, die ziekten zoals malaria kunnen overdragen. Malariapillen worden aanbevolen als je van plan bent om naar malariagebieden te reizen. Raadpleeg altijd je arts of een reiskliniek voor het meest recente vaccinatie-advies en informatie over gezondheidsrisico's tijdens je reis naar Botswana. Voor meer informatie kijk je op de website van www.ggdvaccinaties.nl of laat je je adviseren door een arts in een reiskliniek.

Bij een reis naar Botswana wordt het aanbevolen om vaccinaties te krijgen voor DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Daarnaast kunnen sommige reizigers ook persoonsgebonden vaccinaties nodig hebben, zoals voor Gele koorts, BMR (Bof, Mazelen en Rode hond), Hepatitis B, Tuberculose (TBC), Rabiës en Schistosomiasis. Voor meer informatie over vaccinaties ga je naar de website www.ggdvaccinaties.nl.

Om in Botswana te mogen rijden, moet je een internationaal rijbewijs hebben. Dit is een vertaling van je Nederlandse rijbewijs en kan worden verkregen bij de instantie die verantwoordelijk is voor het verstrekken van rijbewijzen in jouw land. In Nederland is het mogelijk om een internationaal rijbewijs te verkrijgen bij de ANWB. Dit rijbewijs is over het algemeen één jaar geldig en kan worden gebruikt in combinatie met je Nederlandse rijbewijs om in Botswana te rijden. Het is echter altijd verstandig om de meest recente informatie te raadplegen bij de ambassade van Botswana in Nederland of bij de Botswaanse autoriteiten, omdat de regelgeving kan veranderen.